Medisch  >  "93,6 procent van Vlaams zorgpersoneel gevaccineerd" (Beke)

"93,6 procent van Vlaams zorgpersoneel gevaccineerd" (Beke)

BRUSSEL 14/09 - In Vlaanderen is intussen 93,6 procent van het zorgpersoneel gevaccineerd tegen het coronavirus. Dat heeft Vlaams minister van Volksgezondheid Wouter Beke in het Vlaams Parlement geantwoord op vragen van Stefaan Sintobin (Vlaams Belang), Freya Saeys (Open Vld) en Katrien Schryvers (CD&V). Vlaanderen heeft volgens hem niet gewacht op de mogelijke vaccinatieverplichting voor het zorgpersoneel. Op federaal niveau wordt het wettelijk kader voor die verplichting voorbereid.

Vlaams minister Beke liet eerder al verstaan dat een verplichte vaccinatie van het zorgpersoneel voor hem "geen taboe" is. Binnen de Interministeriële Conferentie (IMC) met de minister van Volksgezondheid is eerder ook al afgesproken dat die verplichting op federaal niveau wordt voorbereid.

Maar volgens minister Beke heeft Vlaanderen niet gewacht op de invoering van die verplichting. "We hebben niet op onze lauweren zitten rusten. Eind juni zaten we bij het zorgpersoneel aan een vaccinatiegraad van 83 procent. Nu zitten we aan ruim 93 procent", aldus Beke.

Wilt u de rest van dit artikel lezen?

Registreer gratis om toegang te krijgen tot de volledige inhoud van MediQuality op al uw schermen

Om veiligheidsredenen is uw browser niet compatibel met onze site

We raden u aan een van de volgende browsers te gebruiken: