Medisch  >  Coronavirus - "Consensus onder Waalse ministers over invoering Covid Safe Ticket"

Coronavirus - "Consensus onder Waalse ministers over invoering Covid Safe Ticket"

BRUSSEL 22/09 - De Waalse regering vergadert donderdag over de uitbreiding van het gebruik van het Covid Safe Ticket (CST), bovenop de federale sokkel, maar het besluit lijkt nu al vast te staan. Er is namelijk "een consensus tussen de Waalse ministers" over de invoering van de coronapas.

Dat heeft minister van Volksgezondheid Christie Morreale (PS) gezegd op Bel RTL. "Ja, ik denk dat iedereen weet dat we naar een CST gaan", zei ze. De inwerkingtreding kan gebeuren "van zodra het samenwerkingsakkoord is gestemd, maar dat kan snel gaan". Ze oppert een invoering binnen de twee weken nadat de beslissing genomen is.

Het doel is de coronapas te gebruiken in alle sectoren die afgelopen vrijdag door het Overlegcomité opgesomd werden. "Het Covid Safe Ticket wordt door veel organisatoren in de horeca en in de evenementensector gevraagd", zei Morreale. "In de cultuursector wordt hij zelfs reeds toegepast voor de regelgeving van kracht is. Ik denk dat dit de mensen geruststelt en bijdraagt aan een veilige gezondheidstoestand." In de andere Europese landen waar een coronapas is ingevoerd, "verliep dat zeer harmonieus", aldus nog Morreale.

Wilt u de rest van dit artikel lezen?

Registreer gratis om toegang te krijgen tot de volledige inhoud van MediQuality op al uw schermen

Om veiligheidsredenen is uw browser niet compatibel met onze site

We raden u aan een van de volgende browsers te gebruiken: