Medisch  >  Voorlopig geen harde bewijzen van prikincident bij KV Mechelen - Genk

Voorlopig geen harde bewijzen van prikincident bij KV Mechelen - Genk

BRUSSEL 01/07 - Uitvoerige medische onderzoeken bij de vermoedelijke slachtoffers van een prikincident tijdens de voetbalwedstrijd KV Mechelen - RC Genk eind mei hebben tot op heden geen harde bewijzen opgeleverd dat er inderdaad iemand geprikt werd (en bepaalde stoffen kregen toegediend).

Dat zegt het Antwerpse parket. Het onderzoek wordt wel voortgezet. Tijdens de bewuste wedstrijd meldden veertien personen dat ze zich onwel voelden. Acht van hen moesten even naar het ziekenhuis. Verschillende van de slachtoffers verklaarden een prik te hebben gevoeld, wat zou kunnen wijzen op een persoon die hen met een spuit bepaalde stoffen toediende.

Het parket besliste naar eigen zeggen om "niets aan het toeval over te laten" en een onderzoeksrechter te vorderen, die medische en toxicologische onderzoeken liet ondernemen. De politie bekeek ook beschikbaar beeldmateriaal. "In deze fase van het gerechtelijk onderzoek konden er door de deskundigen geen prikletsels of tekens van vergiftiging worden vastgesteld", stelt het parket vrijdag. "Sommige vaststellingen van priksporen konden ook een andere oorzaak hebben, bijvoorbeeld een insectenbeet.

Wilt u de rest van dit artikel lezen?

Registreer gratis om toegang te krijgen tot de volledige inhoud van MediQuality op al uw schermen

Om veiligheidsredenen is uw browser niet compatibel met onze site

We raden u aan een van de volgende browsers te gebruiken: