Medisch  >  Hulplijn 1712 viert 10de verjaardag met nieuwe website en campagnevideo

Hulplijn 1712 viert 10de verjaardag met nieuwe website en campagnevideo

BRUSSEL 05/07 - 1712, de professionele hulplijn voor vragen over geweld, misbruik en kindermishandeling, bestaat tien jaar. Bij die verjaardag horen een nieuwe website en een nieuwe campagnevideo met BV's.

Onder meer actrice Lize Feryn, seksuologe Lotte Vanwezemael en viroloog Marc Van Ranst roepen iedereen op om over geweld te praten en 1712 te contacteren bij vragen hierover. De meeste BV's hebben in hun professionele of privéleven te maken (gehad) met geweld.

Lotte Vanwezemael getuigde in de media over het online geweld, zoals ongevraagde dickpics, waarmee ze soms te maken heeft. Ook Marc Van Ranst kwam in het nieuws met getuigenissen over online geweld en bedreigingen aan zijn adres. Lize Feryn was betrokken in de zaak-De Pauw waarover ze onder meer getuigde in de documentaire "Het proces dat niemand wou".  "Of je nu arm of rijk bent, bekend of onbekend, de kans dat je in de loop van je leven geweld meemaakt, als slachtoffer, omstaander of pleger is erg groot", zegt Wim Van de Voorde, Vlaams coördinator van hulplijn 1712. "Daarom is het zo belangrijk dat de BV's dit thema zichtbaar en bespreekbaar maken. Tegelijk erkennen sommige BV's hoe lastig het is om over geweld te praten. Bij 1712 kan iedereen anoniem terecht met zijn verhaal of zijn zorgen."

Wilt u de rest van dit artikel lezen?

Registreer gratis om toegang te krijgen tot de volledige inhoud van MediQuality op al uw schermen

Om veiligheidsredenen is uw browser niet compatibel met onze site

We raden u aan een van de volgende browsers te gebruiken: