Nieuws  >  Beschermende maatregelen voor twee Orpea-vestigingen die sluiten

Beschermende maatregelen voor twee Orpea-vestigingen die sluiten

BRUSSEL 20/02 Het Vlaams Agentschap Zorg en Gezondheid (AZG) legt beschermende maatregelen op voor de twee Orpea-woonzorgcentra die de deuren sluiten. Het gaat om 't Bisschoppenhofje in Deurne en Zennehart in Alsemberg. Voor die twee vestigingen zal Orpea het agentschap op de hoogte moeten houden om toe te laten de verhuis van de bewoners van nabij op te volgen. Orpea laat weten die maatregelen te respecteren. "Wij delen de bezorgdheden, die volledig legitiem zijn", zegt woordvoerster Marijke Verboven.

AZG volgt de sluitingen alvast op de voet, "om te verzekeren dat de zorg- en dienstverlening voor de bewoners gegarandeerd blijft en dat hun rechten en keuzevrijheid bij een verhuis gerespecteerd worden".

Orpea wordt daarom verplicht "tot een rapportering waarin ze onder andere aantonen welke bewoners er op elk moment nog verblijven en naar waar zij verhuizen, hoe de bewoners en hun familie of vertegenwoordigers betrokken zijn bij die keuze en hoe hen de keuzevrijheid gegarandeerd werd", stelt AZG zaterdag in een persbericht. Bewoners die moeten verhuizen, zullen dat ook moeten kunnen doen "aan dezelfde voorwaarden en dagprijs die ze momenteel hebben", aldus nog het agentschap.

Wilt u de rest van dit artikel lezen?

Registreer gratis om toegang te krijgen tot de volledige inhoud van MediQuality op al uw schermen

Schrijf u gratis in

Om toegang te krijgen tot nationale en internationale medische informatie op al uw schermen.

Om veiligheidsredenen is uw browser niet compatibel met onze site

We raden u aan een van de volgende browsers te gebruiken: