Nieuws  >  'Elke dag je huis verluchten, daar zit muziek in!' (Agentschap Zorg en Gezondheid)

'Elke dag je huis verluchten, daar zit muziek in!' (Agentschap Zorg en Gezondheid)

BRUSSEL 17/03 We brengen 85 procent van onze tijd binnen door, maar staan er volgens het Agentschap Zorg en Gezondheid te weinig bij stil dat ook de binnenlucht onze gezondheid beïnvloedt. Daarom biedt de campagne 'Elke dag je huis verluchten, daar zit muziek in!' vanaf 20 maart een week lang verschillende tips voor meer verse lucht.

Omdat iedereen dagelijks zou moeten verluchten, organiseert het Agentschap van 20 tot 26 maart de Week van de Gezonde Binnenlucht. Een ongezond binnenmilieu kan namelijk gezondheidsproblemen zoals luchtwegklachten, allergieën, irritatie van neus- en keelslijmvlies, vermoeidheid en hoofdpijn veroorzaken.

De boodschap wordt verspreid via advertenties op sociale media en op Radio 2. Zorg en Gezondheid raadt aan om een woning meerdere keren per dag te verluchten met de verwarming af en luchtverfrissers te vermijden. Verder kunnen burgers schimmel vermijden door de temperatuur binnenshuis niet lager dan 15 graden te laten zakken. Meer advies is te vinden op www.gezondbinnen.be.

Wilt u de rest van dit artikel lezen?

Registreer gratis om toegang te krijgen tot de volledige inhoud van MediQuality op al uw schermen

Schrijf u gratis in

Om toegang te krijgen tot nationale en internationale medische informatie op al uw schermen.

Om veiligheidsredenen is uw browser niet compatibel met onze site

We raden u aan een van de volgende browsers te gebruiken: