Nieuws  >  Telegeneeskunde: daar heb je ze al, de eerste misbruiken (opinie)

Telegeneeskunde: daar heb je ze al, de eerste misbruiken (opinie)

Opinie

BRUSSEL 12/02 - Onlangs hebben we in de gespecialiseerde pers gelezen dat een Franse website* via een gewone onlineconsultatie en na betaling van 25 euro medische getuigschriften van arbeidsongeschiktheid aflevert voor hoogstens 3 dagen. Je ziet het zo al gebeuren: verse sneeuw, een zonnig weekeinde, een feestdag … De website zal zeker navolging krijgen, tot groot ongenoegen van de gezondheidswerkers.

Inschikkelijkheidscertificaat?

Naast de gebruikelijke medische redenen gebeurt het soms dat we toch enkele dagen arbeidsongeschiktheid toekennen om andere, soms subjectieve redenen.

De malaise in de arbeidswereld is voelbaar. Door de concurrentie van andere landen worden veel arbeiders opgezadeld met almaar zwaardere uurroosters, verliezen ze tal van verworven rechten gezien de "crisis", hebben ze een labiele job of zien ze gewoonweg het nut van hun job niet in (bullshit job). We zien vaak dergelijke mensen op spreekuur of op de spoedafdeling. Helaas wijst dat erop dat de werkomstandigheden voor veel mensen verslechterd zijn. En die mensen zoeken een uitweg, hebben rust nodig en vinden dat ze recht hebben op enkele dagen arbeidsongeschiktheid omdat ze anders afstevenen op een depressie of een burn-out.

Wilt u de rest van dit artikel lezen?

Registreer gratis om toegang te krijgen tot de volledige inhoud van MediQuality op al uw schermen

MediQuality biedt haar leden de mogelijkheid hun mening te uiten over actuele en/of medische kwesties. Deze opinies weerspiegelen de persoonlijke mening van hun auteur en vallen onder diens verantwoordelijkheid.

Schrijf u gratis in

Om toegang te krijgen tot nationale en internationale medische informatie op al uw schermen.

Om veiligheidsredenen is uw browser niet compatibel met onze site

We raden u aan een van de volgende browsers te gebruiken: