Nieuws  >  Ariane Bazan, experte in zaak Tine Nys, getuigt over euthanasie bij psychisch lijden

Ariane Bazan, experte in zaak Tine Nys, getuigt over euthanasie bij psychisch lijden

Opinie

BRUSSEL 06/02 - Ik werd door de advocaten van de familie Nys gevraagd om als experte te getuigen over het medisch dossier van Tine Nys. Door dat proces kwamen nieuwe, verontrustende (vertrouwelijke) getuigenissen tot mij. Ik wil voor drie groepen kwetsbare patiënten de alarmbel luiden wat euthanasie bij psychisch lijden betreft.

De eerste groep patiënten zijn de heel jonge mensen. Jonge mensen lopen soms al jaren voor hun meerderjarigheid met doodswensen en –ideeën rond. We kregen een precieze getuigenis binnen van een groep patiënten die in een psychiatrische instelling de vraag kregen: "Heb je al aan euthanasie gedacht?". Op één na, reageerden de jonge mensen geschokt en afwijzend. Eén uit de groep is op de suggestie ingegaan, maar moest wachten op diens achttiende verjaardag vooraleer de procedure kon opgestart worden, en er uiteindelijk groen licht werd gegeven voor euthanasie. 

Wilt u de rest van dit artikel lezen?

Registreer gratis om toegang te krijgen tot de volledige inhoud van MediQuality op al uw schermen

MediQuality biedt haar leden de mogelijkheid hun mening te uiten over actuele en/of medische kwesties. Deze opinies weerspiegelen de persoonlijke mening van hun auteur en vallen onder diens verantwoordelijkheid.

Om veiligheidsredenen is uw browser niet compatibel met onze site

We raden u aan een van de volgende browsers te gebruiken: