Nieuws  >  Assisenproces omtrent de euthanasie van Tine Nys: ‘Over disfunctionaliteit en normaliteit’ (opinie)

Assisenproces omtrent de euthanasie van Tine Nys: ‘Over disfunctionaliteit en normaliteit’ (opinie)

Opinie

BRUSSEL 11/02 - Het veelbesproken proces omtrent de euthanasie van Tine Nys blijft nazinderen. Wim Distelmans, professor palliatieve geneeskunde aan de VUB, is voorstander van euthanasie bij psychisch lijden. Dat gaat regelrecht in tegen de visie van zijn ULB-collega Ariane Bazan, die helemaal niks wil weten van euthanasie bij psychisch lijden. Prof. Bazan duidt de falende hulpverlening aan als mede oorzaak tot de euthanasie van Tine. Zij vindt dat niet alle mogelijkheden zijn uitgeput om haar te helpen. Maar wat betekent dat, in het geval van Tine, alle mogelijkheden benutten? Opinie van Dr. Wouter Van den Abeele, huisarts.

Ariane Bazan, hoogleraar klinische psychologie aan de ULB, stelt in een opinie stuk in De Standaard, dd. 06/02/2020, een aantal vragen met betrekking tot begrippen als disfunctionaliteit en normaliteit, dit naar aanleiding van het recente euthanasieproces dat ondertussen is beëindigd.

In het opiniestuk poneert zij dat elk gezin in zekere mate disfunctioneel is, dat daaruit, door vallen en opstaan, een gezin zich verder ontwikkelt, met de nodige ups en downs.

Wilt u de rest van dit artikel lezen?

Registreer gratis om toegang te krijgen tot de volledige inhoud van MediQuality op al uw schermen

MediQuality biedt haar leden de mogelijkheid hun mening te uiten over actuele en/of medische kwesties. Deze opinies weerspiegelen de persoonlijke mening van hun auteur en vallen onder diens verantwoordelijkheid.

Schrijf u gratis in

Om toegang te krijgen tot nationale en internationale medische informatie op al uw schermen.

Om veiligheidsredenen is uw browser niet compatibel met onze site

We raden u aan een van de volgende browsers te gebruiken: