Nieuws  >  COVID-19. Kunnen we nu reeds lering trekken uit de huidige crisis ? (Opinie)

COVID-19. Kunnen we nu reeds lering trekken uit de huidige crisis ? (Opinie)

Opinie

BRUSSEL 02/04 - In een heel recent verleden verscheen hier een artikel met als titel : ‘is de huidige pandemie te wijten aan ontoereikende politieke beslissingen ?’ De realiteit te velde op dit ogenblik leert dat dit zeker en vast niet het geval is. Zelfs de grootste specialisten reageerden in den beginne zeer geruststellend ten aanzien van de crisis. Het zou niet meer zijn dan een gewone griep, niks om zich druk over te maken, enz…

De realiteit heeft ons ondertussen ingehaald. Dit klein virus is ondertussen uitgegroeid tot een pandemie. Sommigen maken de vergelijking met de Spaanse Griep, hoewel dat op dit ogenblik kant nog wal raakt. De Spaanse griep doodde tussen de 20 en 60 miljoen mensen op deze wereldbol. Daar komen we nu nog bijlange na niet aan. Wereldwijd verstoort dit virus ondertussen wel de levens van miljoenen, zoniet miljarden mensen. Zowel de economie, de politiek als het sociale weefsel zijn danig verstoord. De onderwijssector krabt zich in de haren hoe deze crisis te overbruggen, om maar één voorbeeld te noemen.

Wilt u de rest van dit artikel lezen?

Registreer gratis om toegang te krijgen tot de volledige inhoud van MediQuality op al uw schermen

MediQuality biedt haar leden de mogelijkheid hun mening te uiten over actuele en/of medische kwesties. Deze opinies weerspiegelen de persoonlijke mening van hun auteur en vallen onder diens verantwoordelijkheid.

Schrijf u gratis in

Om toegang te krijgen tot nationale en internationale medische informatie op al uw schermen.

Om veiligheidsredenen is uw browser niet compatibel met onze site

We raden u aan een van de volgende browsers te gebruiken: