Nieuws  >  Bijgeloof, hebzucht en corruptie: ingrediënten voor een stoofpotje pangolin ? (Opinie Dr. G. Otte)

Bijgeloof, hebzucht en corruptie: ingrediënten voor een stoofpotje pangolin ? (Opinie Dr. G. Otte)

Opinie

BRUSSEL 06/04 - Vrijwel totaal onbekend in het Westen maar zeer geprezen in China als een culinaire delicatesse en bovendien dubieus titularis van diverse veronderstelde medische eigenschappen, is de pangolin, een soort geschubde miereneter, in China het onderwerp geweest van een verordening door de president Xi Jinping om het beest niet meer te eten of te verhandelen op open markten zoals in Wuhan wegens het grote gevaar ervan voor de volksgezondheid.

Of hij daarbij dacht aan een gevaar voor een transmissie van een gemuteerd coronavirus (een zoogdier als zoönotische tussenstap tussen vleermuis en mens is hier een gekende schakel in de transmissieketting) dan wel of hij indachtig was aan de wijze woorden van oude Chinese geschiedschrijvers, zal ons wellicht niet direct duidelijk gemaakt worden. 

China beschermt maar de misdaad verhandelt bedreigde diersoorten

Wilt u de rest van dit artikel lezen?

Registreer gratis om toegang te krijgen tot de volledige inhoud van MediQuality op al uw schermen

MediQuality biedt haar leden de mogelijkheid hun mening te uiten over actuele en/of medische kwesties. Deze opinies weerspiegelen de persoonlijke mening van hun auteur en vallen onder diens verantwoordelijkheid.

Schrijf u gratis in

Om toegang te krijgen tot nationale en internationale medische informatie op al uw schermen.

Om veiligheidsredenen is uw browser niet compatibel met onze site

We raden u aan een van de volgende browsers te gebruiken: