Nieuws  >  Beste artikelen 2020 - De omgekeerde aanpak van het coronavirus: de risicogroep in quarantaine plaatsen (Opinie)

Beste artikelen 2020 - De omgekeerde aanpak van het coronavirus: de risicogroep in quarantaine plaatsen (Opinie)

Opinie

BRUSSEL 08/04 - Het is duidelijk dat de 'lockdown' in Europa niet werkt. Ondanks alle maatregelen krijgt men in Italië, Spanje en ook bij ons het virus niet onder controle. Maar laten we het glas eens halfvol zien: het afschaffen van de isolatie zou dan geen ware omwenteling zijn, omdat we dan nog steeds de bevolkingsgroepen die het meeste risico lopen, zouden moeten blijven beschermen.

De Chinese aanpak werkt wel, maar daar wordt massaal getest op corona. Iedereen die positief is, zelfs met geen of lichte symptomen, wordt opgespoord en in quarantaine geplaatst en soms opgesloten. Bij ons gebeurt dit niet waardoor het virus vrij kan blijven circuleren. Hulpverleners met lichte symptomen mogen blijven werken. Mensen weten niet dat ze besmet zijn en mogen naar winkels en hun werk gaan...

Wilt u de rest van dit artikel lezen?

Registreer gratis om toegang te krijgen tot de volledige inhoud van MediQuality op al uw schermen

MediQuality biedt haar leden de mogelijkheid hun mening te uiten over actuele en/of medische kwesties. Deze opinies weerspiegelen de persoonlijke mening van hun auteur en vallen onder diens verantwoordelijkheid.

Schrijf u gratis in

Om toegang te krijgen tot nationale en internationale medische informatie op al uw schermen.

Om veiligheidsredenen is uw browser niet compatibel met onze site

We raden u aan een van de volgende browsers te gebruiken: