Nieuws  >  COVID-19. Wat na de lockdown? (Opinie Dr. Van Dorpe)

COVID-19. Wat na de lockdown? (Opinie Dr. Van Dorpe)

Opinie

BRUSSEL 14/04 - De coronamortaliteit stijgt exponentieel met de leeftijd. Het coronavirus discrimineert sterk naargelang de leeftijd. Onder de 45 jaar zijn er minder dan 20 mensen overleden in België, tussen 45 en 65 jaar minder dan 200. Moeten de maatregelen voor iedereen hetzelfde zijn? Als de lockdownmaatregelen versoepeld worden, zou leeftijd een belangrijk criterium moeten zijn.

Eerst mogen bijvoorbeeld de kinderen naar school gaan en hun ouders tot 50 jaar het werk hervatten. Ondertussen blijven een aantal maatregelen wel van kracht (afstand houden, handhygiëne, cafés en restaurants gesloten, enkel essentiële verplaatsingen …) en draagt iedereen een masker. Als de toestand onder controle is, mogen na 3 weken ook de mensen tot 65 het werk hervatten. Als er meer mensen op straat komen, neemt het besmettingsrisico opnieuw toe. De 65-plussers en chronisch zieken moeten veel beter beschermd worden tegen de rest van de samenleving. Ze blijven binnen en krijgen hun boodschappen aan huis. Als ze hulp nodig hebben, moeten de hulpverleners zeer goed beschermd zijn om hen niet te besmetten.

Wilt u de rest van dit artikel lezen?

Registreer gratis om toegang te krijgen tot de volledige inhoud van MediQuality op al uw schermen

MediQuality biedt haar leden de mogelijkheid hun mening te uiten over actuele en/of medische kwesties. Deze opinies weerspiegelen de persoonlijke mening van hun auteur en vallen onder diens verantwoordelijkheid.

Schrijf u gratis in

Om toegang te krijgen tot nationale en internationale medische informatie op al uw schermen.

Om veiligheidsredenen is uw browser niet compatibel met onze site

We raden u aan een van de volgende browsers te gebruiken: