Nieuws  >  Paniek in het lokale woonzorgcentrum: 8 sterfgevallen op een dag! (opinie dr. Marc Cosyns)

Paniek in het lokale woonzorgcentrum: 8 sterfgevallen op een dag! (opinie dr. Marc Cosyns)

Opinie

GENT 15/04 - Sinds vorige week stierven er meer en meer bewoners. Achteraf beschouwd was de stijgende lijn al langer zichtbaar maar met jaarlijks 1,3 sterftes per dag en een schommeling van 0 tot 4 valt dat niet zo meteen op. De Coördinerend en Raadgevend Arts (CRA) had vorig weekend nog gezegd dat er in 2018 nog altijd meer mensen waren gestorven op 28 maart*, toen nog de dag met het grootste aantal overlijdens door COVID-19.

Zeker in een griepseizoen, zelfs met nauw opgezette griepvaccinatie, zie je een sterftestijging. Dat vraagt extra inzet van het personeel dat nu al overbelast is en waarvoor men al jaren aan de alarmbel trekt. ‘Maar in de winterperiodes kan men een beroep doen op een gepensioneerde palliatief verpleegkundige die vrijwillig bijspringt en wat vergoed wordt via ons knikkend negertje', schalkt de hoofdverpleegkundige wat bitter. (1)

Wilt u de rest van dit artikel lezen?

Registreer gratis om toegang te krijgen tot de volledige inhoud van MediQuality op al uw schermen

MediQuality biedt haar leden de mogelijkheid hun mening te uiten over actuele en/of medische kwesties. Deze opinies weerspiegelen de persoonlijke mening van hun auteur en vallen onder diens verantwoordelijkheid.

Schrijf u gratis in

Om toegang te krijgen tot nationale en internationale medische informatie op al uw schermen.

Om veiligheidsredenen is uw browser niet compatibel met onze site

We raden u aan een van de volgende browsers te gebruiken: