Nieuws  >  COVID-19: "Praktische vragen en bedenkingen van een simpele huisarts" (opinie dr. J. Verelst)

COVID-19: "Praktische vragen en bedenkingen van een simpele huisarts" (opinie dr. J. Verelst)

Opinie

BRUSSEL 16/04 - "Ik heb de wetenschap niet in pacht, noch de expertise van alom bekende virologen, epidemiologen en intensivisten. Ik tracht wel op de hoogte te blijven van de nieuwste wetenschappelijke ontwikkelingen, lees vele artikels omtrent behandeling, besmettingsevolutie en probeer de verschillende cijfers omtrent mortaliteit, morbiditeit en opduiken van besmettingshaarden te analyseren", schrijft dr. Joost Verelst, huisarts in Deurne, in dit opiniestuk.

Laat me eerst even schetsen waarom ik dit artikel schrijf. Helemaal in het begin van de crisis (toen er nog niet teveel was gekend omtrent bescherming en preventie van besmetting) had ik onbeschermd contact met een vitale, gezonde man zonder co-morbiditeit met de typische symptomen. Hij was erg verzwakt, maar had geen levensbedreigende symptomen, dus ik schreef hem 14 dagen thuisquarantaine. Na initiële verbetering, belt hij me op dat hij hervallen was.

Wilt u de rest van dit artikel lezen?

Registreer gratis om toegang te krijgen tot de volledige inhoud van MediQuality op al uw schermen

MediQuality biedt haar leden de mogelijkheid hun mening te uiten over actuele en/of medische kwesties. Deze opinies weerspiegelen de persoonlijke mening van hun auteur en vallen onder diens verantwoordelijkheid.

Schrijf u gratis in

Om toegang te krijgen tot nationale en internationale medische informatie op al uw schermen.

Om veiligheidsredenen is uw browser niet compatibel met onze site

We raden u aan een van de volgende browsers te gebruiken: