Nieuws  >  COVID-19: De populisten laten hun maskers vallen (opinie Prof L. Crenier)

COVID-19: De populisten laten hun maskers vallen (opinie Prof L. Crenier)

Opinie

BRUSSEL 20/04 - Het zijn vreemde tijden. Er gaat geen dag voorbij zonder dat weer een of andere zelfverklaarde specialist zich in de pers en de sociale media uitspreekt over hoe hij de crisis zou hebben aangepakt als hij het voor het zeggen had. Na de H1N1-griepepidemie die België in de winter van 2009 heeft getroffen, werden de politici aangevallen wegens de voorraden van vaccins en maskers, die als duur en zinloos werden beschouwd. En nu zijn het omgekeerd diegenen die de voorraden niet hebben hernieuwd, die worden afgeschoten.

België staat wereldwijd op de 12e plaats in termen van aantal ziekenhuisbedden per 1000 inwoners (bron OESO 2018) en staat in Europa zelfs in de top drie qua aantal intensivecarebedden, maar toch roepen velen dat het een schandaal is dat er een tekort aan beademingstoestellen is. Hoe zou het een vooruitziende politicus vergaan zijn die in 2003 honderden beademingstoestellen zou hebben aangekocht voor het geval de SARS-epidemie België zou bereiken?

Wilt u de rest van dit artikel lezen?

Registreer gratis om toegang te krijgen tot de volledige inhoud van MediQuality op al uw schermen

MediQuality biedt haar leden de mogelijkheid hun mening te uiten over actuele en/of medische kwesties. Deze opinies weerspiegelen de persoonlijke mening van hun auteur en vallen onder diens verantwoordelijkheid.

Schrijf u gratis in

Om toegang te krijgen tot nationale en internationale medische informatie op al uw schermen.

Om veiligheidsredenen is uw browser niet compatibel met onze site

We raden u aan een van de volgende browsers te gebruiken: