Nieuws  >  Huisarts heeft bedenkingen bij pertinente vragen van een anesthesist (opinie)

Huisarts heeft bedenkingen bij pertinente vragen van een anesthesist (opinie)

Opinie

BRUSSEL 28/04 - Vorige week publiceerden we het opiniestuk van dr. Wim Amelinckx, anesthesist. Hij werkt op intensieve zorgen met enkel COVID-19 patiënten. Hij werd zelf ook besmet maar is intussen gelukkig hersteld. Vanuit zijn ervaring met COVID-19 stelde hij een reeks pertinente vragen aan onze community van artsen. Daar kwamen heel wat reacties op. Dr. Wouter Van den Abeele, huisarts, heeft enkele bedenkingen.

Conclusie

De pertinente vragen van de collega anesthesist ademen een overholen kritiek uit ten aanzien van de beleidsmakers en virologen. Er is in België gekozen om een bepaalde weg te bewandelen. Had het anders en beter gekund ? Wie zal het zeggen ? Met zoveel onvoorspelbare en onberekenbare factoren, doet ons land het, en dat is mijn stellige overtuiging, niet slecht. Al de collegae die vinden dat het allemaal overdreven is, dat er teveel paniek gezaaid is, dat we niet alles moeten geloven wat die virologen ons vertellen, nodig ik uit met wetenschappelijke argumenten onze Belgische strategie te weerleggen, en niet met vrijblijvende uitspraken die nergens op gebaseerd zijn.

Wilt u de rest van dit artikel lezen?

Registreer gratis om toegang te krijgen tot de volledige inhoud van MediQuality op al uw schermen

MediQuality biedt haar leden de mogelijkheid hun mening te uiten over actuele en/of medische kwesties. Deze opinies weerspiegelen de persoonlijke mening van hun auteur en vallen onder diens verantwoordelijkheid.

Schrijf u gratis in

Om toegang te krijgen tot nationale en internationale medische informatie op al uw schermen.

Om veiligheidsredenen is uw browser niet compatibel met onze site

We raden u aan een van de volgende browsers te gebruiken: