Nieuws  >  COVID-19: Waalse rusthuizen tegen zondag volledig getest op coronavirus

COVID-19: Waalse rusthuizen tegen zondag volledig getest op coronavirus

BRUSSEL 29/04 - Tegen zondag moeten alle personeelsleden en bewoners van de Waalse rusthuizen een coronatest hebben ondergaan. Dat moet het pad effenen om nadien, onder strikte voorwaarden en als de omstandigheden het toelaten, bezoek toe te laten. Dat heeft Waals minister van Gezondheid Christie Morreale woensdag verklaard op Bel RTL.

"We moeten stap voor stap gaan", herhaalde de minister, daags nadat de rondzendbrief verscheen met daarin de praktische modaliteiten voor eventuele bezoeken aan de 602 rusthuizen in het zuiden van het land. De voorafgaande tests vormen daarin een essentiële schakel en die zullen zondag afgerond zijn.

Volgens Morreale beginnen de week nadien de tests in instellingen voor personen met een handicap en voor geestelijke gezondheidszorg.

Over het werk van de contact tracers heeft de minister er vertrouwen in. "Dat werkt al tientallen jaren met ziektes als tuberculose en de mazelen" op kleinere schaal, luidt het. "Het is een van de sleutels van het succes van de exit". Ze voegt er aan toe dat het de bedoeling is nauw samen te werken met de andere gewesten. 

DCL/LOD/VEF/ • Belga

Schrijf u gratis in

Om toegang te krijgen tot nationale en internationale medische informatie op al uw schermen.

Om veiligheidsredenen is uw browser niet compatibel met onze site

We raden u aan een van de volgende browsers te gebruiken: