Nieuws  >  Zorgverstrekkers ‘tijdelijk onbeschikbaar’ volgens Google. BVAS vraagt tussenkomst minister Beke

Zorgverstrekkers ‘tijdelijk onbeschikbaar’ volgens Google. BVAS vraagt tussenkomst minister Beke

BRUSSEL 06/05 - Patiënten die een huisarts, tandarts of apotheek googelen, en ook sommige artsen-specialisten, krijgen sinds vanochtend de melding ‘tijdelijk gesloten’. BVAS verbaast zich hierover en vraagt dat Vlaams minister van Volksgezondheid Wouter Beke bij Google tussenkomt om dit probleem zo snel mogelijk te verhelpen.

Uitgerekend in de week dat de huisartsenpraktijken in fase 1 van de exitstrategie een doorstart maken, blijken ze volgens Google ‘tijdelijk gesloten' te zijn. BVAS kreeg verscheidene melding van leden die verontrust zijn door deze actie van Google. Ook wie via de zoekmachine op zoek gaat naar een tandarts, apotheek of vb. een gynaecoloog krijgt dezelfde melding. Het probleem doet zich enkel voor in Vlaanderen, niet in Brussel of Wallonië.

In een brief aan Vlaams minister Wouter Beke vraagt BVAS om opheldering over deze onaanvaardbare gang van zaken. Is deze situatie louter aan toeval te wijten of is ze het gevolg van een politieke beslissing? Hoe dan ook komen deze vreemde meldingen van Google heel ongelegen en is een dringende tussenkomst nodig om dit euvel te verhelpen.

BVAS vraagt minister Beke al zijn politieke invloed aan te wenden om Google op andere gedachten te brengen.


Dr. Marc Moens
Erevoorzitter BVAS en voorzitter Vlaams Artsensyndicaat

BVAS

Om veiligheidsredenen is uw browser niet compatibel met onze site

We raden u aan een van de volgende browsers te gebruiken: