Nieuws  >  COVID-19: "De apocalyps is nog niet voor morgen" (opinie oncoloog)

COVID-19: "De apocalyps is nog niet voor morgen" (opinie oncoloog)

Opinie

BRUSSEL 20/05 - Het nieuwe coronavirus circuleert nu al meer dan drie maanden. We kennen het virus nu beter en we zijn erin geslaagd de verspreiding ervan af te remmen. De ziekenhuizen zijn echter murw geslagen en hopen dat het ergste nu achter de rug is. Slechts een beperkt percentage van de bevolking heeft antistoffen. We beginnen weer een frisse neus te halen en gaan weer op bezoek bij vrienden en de kinderen. Wat biedt de toekomst ons? Zal er een behandeling worden gevonden? Zal er een vaccin worden gevonden? Gaat dat vaccin een beschermende immuniteit opwekken? Zal de economie het overleven? Eigenlijk weten we dat allemaal nog niet. Er hangt nog veel mist.

Ik heb er mij doorgeslagen. Ik ben blij dat ik het gehaald heb. Wat de toekomst voor mij in pacht heeft, weet ik niet. Het verleden begint al wat te vervagen, maar wat goed in mijn geheugen gegrift staat, is een eigenaardig gevoel van kracht en broosheid. Kracht als ik zie hoe de overheden de crisis hebben aangepakt en maatregelen hebben genomen om de burgers te beschermen tegen een economisch debacle, hoe de ziekenhuizen zich hebben aangepast om de toestroom aan patiënten op te vangen, hoe buitengewoon moedig de zorgverstrekkers en de mensen van de logistiek zijn geweest, en wat een blijken van solidariteit we overal hebben gezien.

Wilt u de rest van dit artikel lezen?

Registreer gratis om toegang te krijgen tot de volledige inhoud van MediQuality op al uw schermen

MediQuality biedt haar leden de mogelijkheid hun mening te uiten over actuele en/of medische kwesties. Deze opinies weerspiegelen de persoonlijke mening van hun auteur en vallen onder diens verantwoordelijkheid.

Om veiligheidsredenen is uw browser niet compatibel met onze site

We raden u aan een van de volgende browsers te gebruiken: