Nieuws  >  COVID-19 & kosten voor beschermingsmateriaal: voor het RIZIV, niet voor de patiënt

COVID-19 & kosten voor beschermingsmateriaal: voor het RIZIV, niet voor de patiënt

BRUSSEL 19/05 - Het RIZIV verneemt dat sommige zorgverleners bepaalde kosten voor beschermingsmateriaal waarmee zij geconfronteerd worden ten gevolge van deze COVID-crisis, wensen door te rekenen aan de patiënt. Dat kan echter niet. Geen enkele zorgverlener mag zijn of haar patiënt dus een “coronasupplement” aanrekenen. Dat verbod gaat in met terugwerkende werking vanaf 4 mei, het moment van de heropstart van niet-essentiële zorg.

Tegelijkertijd neemt het RIZIV een initiatief om een systeem te ontwikkelen tot tussenkomst in de kosten voor beschermingsmateriaal. De compensatieregeling voor zorgverleners zal ook in werking treden met terugwerkende kracht vanaf 4 mei.

Het RIZIV start met een werkgroep rond de organisatie van de vergoeding van de kosten voor beschermingsmateriaal. Meer info en stand van zaken over de distributie van beschermingsmateriaal kan u lezen in de gezamenlijke brief aan zorgverleners van 14 mei 2020.

Vragen?

Zorgverleners met vragen over medisch advies per telefoon en/of de terugbetaling van zorg in het kader van de strijd tegen Covid-19 kunnen terecht op [email protected].

Aanpassing van een bericht dat door het RIZIV gepubliceerd werd. 

 

 

 

 

RIZIV

Schrijf u gratis in

Om toegang te krijgen tot nationale en internationale medische informatie op al uw schermen.

Om veiligheidsredenen is uw browser niet compatibel met onze site

We raden u aan een van de volgende browsers te gebruiken: