Nieuws  >  De officiële standpunten van Sciensano en de Belgische regering zijn anti-wetenschappelijk (opinie viroloog Marc Wathelet)

De officiële standpunten van Sciensano en de Belgische regering zijn anti-wetenschappelijk (opinie viroloog Marc Wathelet)

Opinie

BRUSSEL 21/05 - "De gedeeltelijke heropening van scholen blijft voor debat zorgen. Kinderen kunnen mogelijk minder besmettelijk zijn dan volwassenen, omdat hun ademhalingsstroom minder is dan die van een volwassene, maar dat is geen wetenschap! In feite vertrouwt Sciensano alleen op de paar artikelen die haar aanbeveling zouden ondersteunen en negeert alle andere artikelen die het tegendeel bewijzen," zegt viroloog Marc Wathelet.

Marc Wathelet stuurde een open brief naar Sophie Wilmès, premier, en naar alle leden van de Belgische regering en het parlement.

"De Belgische regering is begonnen met fase 2 van haar exitstrategie, een fase die de gedeeltelijke heropening van scholen omvat, voor het welzijn van de kinderen en de noodzaak voor hun ouders om een economische activiteit die al te lang sluimert, te hervatten. Twee argumenten die niet redelijk zijn, zoals we zullen ontdekken.

Wilt u de rest van dit artikel lezen?

Registreer gratis om toegang te krijgen tot de volledige inhoud van MediQuality op al uw schermen

MediQuality biedt haar leden de mogelijkheid hun mening te uiten over actuele en/of medische kwesties. Deze opinies weerspiegelen de persoonlijke mening van hun auteur en vallen onder diens verantwoordelijkheid.

Schrijf u gratis in

Om toegang te krijgen tot nationale en internationale medische informatie op al uw schermen.

Om veiligheidsredenen is uw browser niet compatibel met onze site

We raden u aan een van de volgende browsers te gebruiken: