Nieuws  >  CRA luidt alarmbel: "Willen we hen hun laatste levensmaanden zo laten doorbrengen?" (opinie)

CRA luidt alarmbel: "Willen we hen hun laatste levensmaanden zo laten doorbrengen?" (opinie)

Opinie

VILVOORDE 27/05 - Van bij het begin van de coronacrisis woedt een debat over wie verantwoordelijk is voor de vele uitbraken in de WZC. De beschuldigingen vlogen in het rond, nu is de wind wat gaan liggen. In een later stadium moet daar zeker ernstig worden over nagedacht. Waar ik mij echter nu veel zorgen over maak, als CRA, is de duur en de strengheid van de maatregelen voor onze bewoners!

En daar sta ik niet alleen mee; ook zorgverleners in de WZC merken stilaan hoe veel ouderen wegkwijnen door het gemis aan sociale contacten. Het gaat hier niet alleen over de beperkingen voor de bezoekers maar evenzeer over de beperkingen van de onderlinge contacten binnen de WZC.

Ik begrijp best dat beleidsmakers en virologen de kaart trekken van het onderdrukken van de cijfers; maar achter die cijfers schuilen ook andere cijfers waarmee we de komende maanden zullen geconfronteerd worden.

Wilt u de rest van dit artikel lezen?

Registreer gratis om toegang te krijgen tot de volledige inhoud van MediQuality op al uw schermen

MediQuality biedt haar leden de mogelijkheid hun mening te uiten over actuele en/of medische kwesties. Deze opinies weerspiegelen de persoonlijke mening van hun auteur en vallen onder diens verantwoordelijkheid.

Schrijf u gratis in

Om toegang te krijgen tot nationale en internationale medische informatie op al uw schermen.

Om veiligheidsredenen is uw browser niet compatibel met onze site

We raden u aan een van de volgende browsers te gebruiken: