Nieuws  >  Waardigheid of angst (reflecties van een jonge huisarts)

Waardigheid of angst (reflecties van een jonge huisarts)

Opinie

GENT 03/06 - Dr. Helena Maryns stelt zich vragen bij de aanpak van de huidige gezondheidscrisis. "Het is ongezien dat er zo weinig differentiatie is in de beleidsgesprekken. Het is verontrustend hoe eenzijdig en weinig onderbouwd het wetenschappelijk debat is. Het is schrijnend toezien hoe armzalig de beleidsvoering is. Ik mis de stemmen van artsen, universiteiten, vakgroepen en professoren. Ik mis de sterke, charismatische figuren die hun volk met trots vertegenwoordigen. Ik mis aftoetsing bij de bevolking."

Het doel van de lockdown was ‘flatten the curve' om de zorgcapaciteit niet te overschrijden. Ongeveer twee weken nu wordt iedereen met een hoestje, wat keelpijn, diarree of koorts en iedereen die een operatie moet ondergaan getest. We testen dus zeer veel en zeer breed en het totaal aantal COVID-positieven ligt rond de 300 per dag. Op een bevolking van meer dan 11 miljoen is dit zoeken naar de speld in een hooiberg. Veel curve is er dus niet meer.

Wilt u de rest van dit artikel lezen?

Registreer gratis om toegang te krijgen tot de volledige inhoud van MediQuality op al uw schermen

MediQuality biedt haar leden de mogelijkheid hun mening te uiten over actuele en/of medische kwesties. Deze opinies weerspiegelen de persoonlijke mening van hun auteur en vallen onder diens verantwoordelijkheid.

Schrijf u gratis in

Om toegang te krijgen tot nationale en internationale medische informatie op al uw schermen.

Om veiligheidsredenen is uw browser niet compatibel met onze site

We raden u aan een van de volgende browsers te gebruiken: