Nieuws  >  Zou de pandemie de kaarten kunnen schudden en ons vier azen geven? (opinie oncoloog)

Zou de pandemie de kaarten kunnen schudden en ons vier azen geven? (opinie oncoloog)

Opinie

BRUSSEL 15/06 - De mens heeft een buitengewoon vermogen om catastrofen te boven te komen. De doden worden snel vergeten, zeker als het niemand uit de eigen kring is. Al die heisa voor zo weinig … En daarna? Vaak wordt de hypothese van ‘zoals voorheen’ zelfs niet eens overwogen. Ondenkbaar, we zijn zo bang geweest, lege straten, handelszaken, restaurants, bioscoopzalen gesloten, desolate luchthavens … Er moet toch iets uit voortkomen.

Ik ben een pessimist. Het beeld dat de wereld ons de laatste eeuw heeft laten zien, is verontrustend en voorspelt niet veel goeds. Oorlogen, de ene catastrofe na de andere. Covid-19 is er een van. En er zullen nog andere catastrofen volgen: financiële, digitale, klimaat, sociale, religieuze, politieke … Ze zullen elkaar gedurende tientallen jaren opvolgen tot er een limiet wordt bereikt waarbij het leven op aarde voor velen een hel zal worden. Je kunt het je moeilijk voorstellen … Ik denk vaak aan een wereld zoals in Mad Max.

Wilt u de rest van dit artikel lezen?

Registreer gratis om toegang te krijgen tot de volledige inhoud van MediQuality op al uw schermen

MediQuality biedt haar leden de mogelijkheid hun mening te uiten over actuele en/of medische kwesties. Deze opinies weerspiegelen de persoonlijke mening van hun auteur en vallen onder diens verantwoordelijkheid.

Schrijf u gratis in

Om toegang te krijgen tot nationale en internationale medische informatie op al uw schermen.

Om veiligheidsredenen is uw browser niet compatibel met onze site

We raden u aan een van de volgende browsers te gebruiken: