Nieuws  >  COVID-19: Reproductiegetal virus stijgt fors in Duitsland na lokale uitbraken

COVID-19: Reproductiegetal virus stijgt fors in Duitsland na lokale uitbraken

BRUSSEL 21/06 - Het reproductiegetal van het coronavirus, het zogenaamde R-getal, is in Duitsland fors gestegen van 1,79 naar 2,88. Zo blijkt uit een update van de officiële Duitse coronacijfers van het Robert Koch-instituut (RKI). Volgens het RKI is het hoge cijfer voornamelijk gerelateerd aan enkele lokale uitbraken.

Vooral de uitbraak in Noordrijn-Westfalen speelde een grote rol in de toename van het R-getal, aldus het RKI. Meer dan duizend medewerkers in een vleesverwerkend bedrijf raakten er besmet. Lokale uitbraken hebben een grote invloed op de R-waarde omdat het aantal besmettingen in Duitsland over het algemeen laag is, nuanceert het gezondheidsinstituut nog.

Het cijfer 2,88 betekent dat voor elke 100 mensen die het coronavirus oplopen, er waarschijnlijk nog eens 288 geïnfecteerd zullen raken, omschrijft Sky News. Volgens het gezondheidsinstituut is het cijfer gebaseerd op een vierdaags gemiddelde. Om de coronapandemie onder controle te houden, zou dat getal onder 1 moeten blijven.

In totaal telt Duitsland reeds 189.822 bevestigde besmettingen en 8.882 doden.

SAD • Belga

Schrijf u gratis in

Om toegang te krijgen tot nationale en internationale medische informatie op al uw schermen.

Om veiligheidsredenen is uw browser niet compatibel met onze site

We raden u aan een van de volgende browsers te gebruiken: