Nieuws  >  Verboden demonstratie tegen coronamaatregelen in Den Haag lokt duizenden bezoekers

Verboden demonstratie tegen coronamaatregelen in Den Haag lokt duizenden bezoekers

BRUSSEL 21/06 - Een demonstratie in Den Haag tegen de coronamaatregelen van de Nederlandse regering heeft zondag enkele duizenden bezoekers gelokt. Zo schrijft de Nederlandse omroep NOS. Het stadsbestuur van Den Haag had de #viruswaanzin-demonstratie verboden omdat er te veel mensen op af zouden komen en er geen veilige afstand bewaard zou kunnen worden. Aan het Centraal Station kwam de Haagse politie in aanvaring met voetbalsupporters.

De betogers hadden spandoeken en flyers mee naar het Malieveld in Den Haag en hielden er onder meer een sit-downactie. De politie van Den Haag zegt op Twitter de demonstraten meerdere keren te hebben aangesproken, gewaarschuwd en gevraagd om het terrein te verlaten, maar de betogers weigerden. "In opdracht van de burgemeester is de politie overgegaan tot aanhouding", aldus de politie op Twitter.

Even later heeft een groep voetbalsupporters bij het Centraal Station de confrontatie gezocht met de politie. De groep werd teruggedrongen, onder meer met politie te paard. "Dit heeft niets meer met een normale demonstratie te maken", aldus de politie op Twitter.

Iets voor 15 uur zouden de betogers volgens NOS langzaamaan het Malieveld verlaten. Om demonstraten te verspreiden heeft de politie een waterkanon ingezet.

Omdat er aanvankelijk weinig volk was gekomen naar de demonstratie, had de Haagse burgemeester Johan Remkes toch nog toestemming gegeven voor een korte betoging tot 13.30 uur.

Een dag eerder vond op dezelfde plaats een demonstratie van Black Lives Matter plaats. Die mocht wel doorgaan omdat er minder mensen werden verwacht, aldus de Nederlandse omroep NOS.

SAD • Belga

Schrijf u gratis in

Om toegang te krijgen tot nationale en internationale medische informatie op al uw schermen.

Om veiligheidsredenen is uw browser niet compatibel met onze site

We raden u aan een van de volgende browsers te gebruiken: