Nieuws  >  Leopold II of een vooruitziend gezondheidsbeleid? (opinie)

Leopold II of een vooruitziend gezondheidsbeleid? (opinie)

Opinie

BRUSSEL 26/06 - De Corona-crisis is nog niet voorbij. Althans voor sommigen onder ons niet. Aan het straatbeeld en het gedrag van de gemiddelde Belg is dit amper te merken. Er wordt nog wat afstand genomen, en handen worden nog amper geschud, maar maskers blijken voor sommigen reeds te warm en vervelend. Zelfs de patiënten die naar de praktijk komen, vinden het lastig om ze te dragen, hebben ze in de wagen laten liggen, enfin, je kent de uitleg…

Ook de economie moet terug op gang getrokken worden. De evenementensector wil zo snel mogelijk terug aan de slag, en ook het voetbalseizoen moet dringend nog afgewerkt worden.

Groot was mijn genoegen toen ik vernam dat ik nog eens 200 chirurgische maskers, en eventueel een bril en schort mocht ophalen aan de huisartsenwachtpost. Mevrouw De Block heeft er enkele miljoenen voor uitgetrokken. Die is ze waarschijnlijk gaan halen uit de subsidiepot voor de huisartsenwachtposten (15 ervan blijken niet meer rendabel). Voor de rest zijn er nog een aantal signalen dat Covid-19 nog steeds in het land is. Sciensano stelde de richtlijnen qua gevalsdefinitie en risico- contacten nog eens bij. Hoog risico als je langer dan 15 minuten in dezelfde kamer bent geweest met een bewezen geval, laag risico als dit minder dan 15 minuten was. Rocket Science !

Wilt u de rest van dit artikel lezen?

Registreer gratis om toegang te krijgen tot de volledige inhoud van MediQuality op al uw schermen

MediQuality biedt haar leden de mogelijkheid hun mening te uiten over actuele en/of medische kwesties. Deze opinies weerspiegelen de persoonlijke mening van hun auteur en vallen onder diens verantwoordelijkheid.

Schrijf u gratis in

Om toegang te krijgen tot nationale en internationale medische informatie op al uw schermen.

Om veiligheidsredenen is uw browser niet compatibel met onze site

We raden u aan een van de volgende browsers te gebruiken: