Nieuws  >  COVID-19: Premier Wilmès herhaalt dat Veiligheidsraad GEES-advies volgt inzake maskers

COVID-19: Premier Wilmès herhaalt dat Veiligheidsraad GEES-advies volgt inzake maskers

BRUSSEL 25/06 - Tijdens het vragenuurtje in de Kamer kreeg premier Sophie Wilmès heel wat vragen over de polemiek over de mogelijk verplichting van het dragen van een mondmasker in openbare ruimten. De Nationale Veiligheidsraad (NVR) besliste woensdag dat er geen algemene verplichting volgt. De premier herhaalde dat de NVR het advies gevolgd heeft van de GEES, de expertengroep over de exitstrategie.

In aanloop naar de vergadering van de NVR hadden een aantal virologen uit de GEES ervoor gepleit dat mondmaskers zouden verplicht worden in winkels en warenhuizen. "De GEES heeft niet geadviseerd een verplicht mondmaskergebruik in te voeren", aldus Wilmès, die het advies van de GEES, dat nog niet werd vrijgegeven, voorlas. 

Naar verluidt waren met name de economische experten van de GEES geen voorstander van een verplichting om een mondmasker te dragen.

De GEES stelt wel dat de verplichting om een mondmasker te dragen op drukbevolkte plaatsen te overwegen valt bij een heropflakkering van het virus.

Aanpassing van een artikel dat door Belga gepubliceerd werd. 

NBA • Belga

Om veiligheidsredenen is uw browser niet compatibel met onze site

We raden u aan een van de volgende browsers te gebruiken: