Nieuws  >  Vraag van een jonge huisarts: “Zijn artsen nog wel verloskundigen?”

Vraag van een jonge huisarts: “Zijn artsen nog wel verloskundigen?”

Opinie

BRUSSEL 14/07 - Sommige quotes in cultfilms blijven in je limbische systeem gegrift. Bijvoorbeeld het advies dat oom Ben aan de jonge Peter Benjamin Parker (Spiderman) geeft: “Veel macht impliceert veel verantwoordelijkheid”. Dat illustreert vrij goed de situatie van artsen: artsen hebben grote invloed op de gezondheid en het leven van anderen.

En één van die verantwoordelijkheden is de verantwoordelijkheid om meteen te handelen in een urgentie: een malaise op straat, een onverwachte bevalling in het vliegtuig dat u naar uw vakantiebestemming brengt, enz. Want inderdaad, bevalling maakt integraal deel uit van de ruime waaier van competenties van een arts, althans in de titel die enkele jaren geleden nog op zijn diploma vermeld stond: dokter in de genees-, heel- en verloskunde. Maar is dat ook zo?

Wilt u de rest van dit artikel lezen?

Registreer gratis om toegang te krijgen tot de volledige inhoud van MediQuality op al uw schermen

MediQuality biedt haar leden de mogelijkheid hun mening te uiten over actuele en/of medische kwesties. Deze opinies weerspiegelen de persoonlijke mening van hun auteur en vallen onder diens verantwoordelijkheid.

Schrijf u gratis in

Om toegang te krijgen tot nationale en internationale medische informatie op al uw schermen.

Om veiligheidsredenen is uw browser niet compatibel met onze site

We raden u aan een van de volgende browsers te gebruiken: