Nieuws  >  Was de Belgische aanpak van de coronacrisis echt de slechtste ter wereld? Reactie Maggie De Block

Was de Belgische aanpak van de coronacrisis echt de slechtste ter wereld? Reactie Maggie De Block

Opinie

BRUSSEL 10/07 - Vele commentatoren over de hele wereld hebben sinds de piek van de crisis in april heel veel de nadruk gelegd op ons hoge dodenaantal per hoofd van de bevolking. Daaruit concluderen ze dan dat onze aanpak van de crisis abominabel was. Een recent rapport van de Economist Intelligence Unit (EIU) rangschikte België zelfs als slechtste leerling in de klas van alle OESO-landen. De Block: "Ik heb lang nagedacht, maar uiteindelijk heb ik alle mogelijke overwegingen en tactische scenario’s overboord gekieperd en beslist om deze grote misleiding nu eens recht te zetten.".

De Block: "Het moet natuurlijk erkend worden: België was niet perfect in haar antwoord op de crisis. Hoewel we voldoende beademingsapparaten en beschermingsmiddelen voor onze ziekenhuizen uiteindelijk wisten te verzekeren, waren we er niet in geslaagd om voldoende beschermingsmateriaal aan de zorgverleners in de woon- en zorgcentra te geven. Zoals in andere landen resulteerde dit in een groot aandeel van ouderen in onze COVID-19-sterfte cijfers.

Wilt u de rest van dit artikel lezen?

Registreer gratis om toegang te krijgen tot de volledige inhoud van MediQuality op al uw schermen

MediQuality biedt haar leden de mogelijkheid hun mening te uiten over actuele en/of medische kwesties. Deze opinies weerspiegelen de persoonlijke mening van hun auteur en vallen onder diens verantwoordelijkheid.

Schrijf u gratis in

Om toegang te krijgen tot nationale en internationale medische informatie op al uw schermen.

Om veiligheidsredenen is uw browser niet compatibel met onze site

We raden u aan een van de volgende browsers te gebruiken: