Nieuws  >  Viroloog Marc Van Ranst krijgt politiebescherming

Viroloog Marc Van Ranst krijgt politiebescherming

BRUSSEL 16/07 - De viroloog Marc Van Ranst krijgt sinds drie weken politiebescherming. Volgens de lokale politie hadden extreemrechtse sympathisanten "tastbare plannen om schade aan te richten", zo schrijft De Morgen op basis van een interview van Techmag.

De lokale politie Mechelen-Willebroek was op de hoogte van de dreigementen uit de extreemrechtse hoek, waardoor nu al enkele weken elk uur een politieauto rond zijn woning in Willebroek rijdt. Volgens Van Ranst heeft de lokale politie die informatie doorgekregen van hogerop. 

Er werd voorgesteld om een politiewagen op zijn oprit te plaatsen, maar dat zag de viroloog niet zitten. Van Ranst heeft aldus een noodnummer van de politie gekregen en een patrouillewagen rijdt er elk uur langs. "Dat is de prijs die je betaalt. Mijn gezin is dat gewoon", zegt Van Ranst in zijn interview met Techmag.

De viroloog krijgt naar eigen zeggen elke dag berichtjes via mail of Twitter die gaan van "beledigingen tot en met bedreigingen", maar hij is er niet bang voor: "Ik volg extreemrechts al meer dan 30 jaar en ik weet dat het veel geblaat en weinig wol is".

Aanpassing van een artikel dat door Belga gepubliceerd werd.

Link naar YouTube

SAD • Belga, Het Nieuwsblad

Schrijf u gratis in

Om toegang te krijgen tot nationale en internationale medische informatie op al uw schermen.

Om veiligheidsredenen is uw browser niet compatibel met onze site

We raden u aan een van de volgende browsers te gebruiken: