Nieuws  >  COVID-19: Beke roept Vlaamse taskforce zorgvoorzieningen versneld samen

COVID-19: Beke roept Vlaamse taskforce zorgvoorzieningen versneld samen

BRUSSEL 17/07 - Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V) heeft aan de Vlaamse taskforce zorgvoorzieningen, de Taskforce COVID-19 onder leiding van Karine Moykens, gevraagd om vrijdag samen te komen. Die taskforce zou in principe pas eind augustus opnieuw samenkomen, maar komt nu door de stijging van het aantal nieuwe besmettingen versneld samen.

Beke wil dat de Vlaamse taskforce onder meer goed "in kaart brengt hoe de situatie is in onze zorgvoorzieningen". "Beschikken ze over voldoende beschermingsmateriaal? Zijn er extra opleidingen rond hygiënemaatregelen nodig, zijn nieuwe richtlijnen wenselijk?..." aldus Beke. De (digitale) vergadering vindt plaats om 16 uur.

Eerder deze week maakte de Vlaamse taskforce al bekend dat alle Vlaamse zorg- en welzijnsvoorzieningen zich moeten voorbereiden op een mogelijke heropflakkering van het coronavirus en dat ze tegen 21 augustus een draaiboek moeten hebben ter voorbereiding van een tweede golf.

Minister Beke vraagt meteen ook dat de RMG (Risk Management Group) en de IMC (Interministeriële Conferentie) "spoedig samenkomen".

DRM • Belga

Schrijf u gratis in

Om toegang te krijgen tot nationale en internationale medische informatie op al uw schermen.

Om veiligheidsredenen is uw browser niet compatibel met onze site

We raden u aan een van de volgende browsers te gebruiken: