Nieuws  >  Neen, Pistorius wil zeker niet in België zijn (opinie)

Neen, Pistorius wil zeker niet in België zijn (opinie)

Opinie

BRUSSEL 22/07 - Bij de jonge Elia werd een been geamputeerd wegens een Covid-19. Deze casus illustreert de problematiek van terugbetaling van prothesen van de ledematen in ons land. Een anomalie die al meer dan vijftien jaar aansleept zonder dat we weten waarom.

We waren bij de eersten die het vertaal hebben verteld van Elia Fontaine, wiens familie gelden heeft opgehaald om een prothese te betalen voor hun dochter, een gepassioneerde basketbalster. Maar zij is niet de enige. In ons land moeten mensen na een amputatie zelf diep in hun buidel tasten of een beroep doen om de generositeit van andere mensen om een up-to-date prothese te kunnen betalen. "Een basisprothese wordt terugbetaald. Esthetiek is een optie. En een technologisch up-to-date prothese waarmee de patiënt kan sporten, kost de patiënt handenvol geld", vertelt ze ons.

Wilt u de rest van dit artikel lezen?

Registreer gratis om toegang te krijgen tot de volledige inhoud van MediQuality op al uw schermen

MediQuality biedt haar leden de mogelijkheid hun mening te uiten over actuele en/of medische kwesties. Deze opinies weerspiegelen de persoonlijke mening van hun auteur en vallen onder diens verantwoordelijkheid.

Schrijf u gratis in

Om toegang te krijgen tot nationale en internationale medische informatie op al uw schermen.

Om veiligheidsredenen is uw browser niet compatibel met onze site

We raden u aan een van de volgende browsers te gebruiken: