Nieuws  >  COVID-19: « Burgemeesters, verplicht mondmaskers op uw grondgebied » (Opinie viroloog Marc Wathelet)

COVID-19: « Burgemeesters, verplicht mondmaskers op uw grondgebied » (Opinie viroloog Marc Wathelet)

Opinie

BRUSSEL 22/07 - In een brief aan de burgemeesters van ons land betreurt viroloog Marc Wathelet de passiviteit van de regering: "Onze regeringen beweren de indicatoren van de pandemie in ons land op de voet te volgen. En ze knipperen fel rood. Wat te doen en hoe moeten we die cijfers interpretren ? Gaat het virus vanzelf weg of niet? Zal onze regering haar verantwoordelijkheid nemen en anticiperen ? Of blijven ze beslissingen voor zich uitschuiven ? Op zijn Belgisch reageren we vaak: « Too little, too late » en met vermijdbare sterfgevallen als gevolg." Lees de brief van Marc Wathelet in onderstaand artikel.

" Beste burgemeesters,

Onze regeringen beweren de indicatoren van de pandemie in ons land op de voet te volgen. En ze knipperen fel rood. Wat te doen en hoe moeten we die cijfers interpretren ? Gaat het virus vanzelf weg of niet? Zal onze regering haar verantwoordelijkheid nemen en anticiperen ? Of blijven ze beslissingen voor zich uitschuiven ? Op zijn Belgisch reageren we vaak: « Too little, too late » en met vermijdbare sterfgevallen als gevolg.

Zoals ieder van u weet, is het de verantwoordelijkheid van élke burgemeester om alle noodzakelijke maatregelen te nemen om epidemieën op het grondgebied van hun gemeenten te bestrijden. En als de regering er niet in slaagt haar verantwoordelijkheden te nemen, dan is het normaal dat burger zich tot u richt om verantwoordelijkheid op te nemen. Sommigen onder u deden dat al op één of andere manier.

Wilt u de rest van dit artikel lezen?

Registreer gratis om toegang te krijgen tot de volledige inhoud van MediQuality op al uw schermen

MediQuality biedt haar leden de mogelijkheid hun mening te uiten over actuele en/of medische kwesties. Deze opinies weerspiegelen de persoonlijke mening van hun auteur en vallen onder diens verantwoordelijkheid.

Schrijf u gratis in

Om toegang te krijgen tot nationale en internationale medische informatie op al uw schermen.

Om veiligheidsredenen is uw browser niet compatibel met onze site

We raden u aan een van de volgende browsers te gebruiken: