Nieuws  >  Waarom de bubbel op z'n Belgisch zeer gevaarlijk is (opinie)

Waarom de bubbel op z'n Belgisch zeer gevaarlijk is (opinie)

Opinie

BRUSSEL 27/07 - Je moet geen wiskundig genie zijn om te beseffen dat de Belgische bubbel zeer gevaarlijk is. Om dit duidelijk te maken vertrekken we vanuit een hypothetische situatie met alleenstaanden. Elke persoon mag met 5 anderen nauwe contacten hebben. Elk van die 5 mag opnieuw met 4 anderen contact hebben (de eerste persoon niet meegerekend). Elke persoon is dus niet alleen lid van zijn eigen bubbel, maar ook van de bubbel van elk van zijn vrienden, in totaal is hij lid van maar eventjes 6 bubbels. Een besmette persoon kan het virus doorgeven aan 5 contacten die het dan elk op hun beurt kunnen doorgeven aan 4 anderen en die telkens opnieuw aan 4 anderen enz. dus mathematisch 5 x 4 x 4 x 4 x 4 x 4 … = 5120.

Ondanks het strikt volgen van de regels kan 1 persoon in theorie duizenden mensen besmetten. Iedereen is met iedereen verbonden en op die manier kan het virus zich snel verspreiden. Dit wordt bevestigd door het contactonderzoek waaruit blijkt dat de besmettingen vooral in de privésfeer gebeuren. We mogen het openbare leven zoals winkels en werk nog zoveel beveiligen als we willen met mondmaskers etc., dit heeft weinig zin als het virus zich via het privéleven gemakkelijk kan verspreiden.

Wilt u de rest van dit artikel lezen?

Registreer gratis om toegang te krijgen tot de volledige inhoud van MediQuality op al uw schermen

MediQuality biedt haar leden de mogelijkheid hun mening te uiten over actuele en/of medische kwesties. Deze opinies weerspiegelen de persoonlijke mening van hun auteur en vallen onder diens verantwoordelijkheid.

Schrijf u gratis in

Om toegang te krijgen tot nationale en internationale medische informatie op al uw schermen.

Om veiligheidsredenen is uw browser niet compatibel met onze site

We raden u aan een van de volgende browsers te gebruiken: