Nieuws  >  COVID-19 - Epidemioloog Pierre Van Damme reageert op Nationale Veiligheidsraad: "Sociale lockdown, geen economische"

COVID-19 - Epidemioloog Pierre Van Damme reageert op Nationale Veiligheidsraad: "Sociale lockdown, geen economische"

BRUSSEL 27/07 - "Dit is een sociale lockdown, geen economische." Zo reageerde epidemioloog Pierre Van Damme maandagnamiddag in VTM NIEUWS op de verscherping van de coronamaatregelen door de Nationale Veiligheidsraad, en meer bepaald de inperking van de sociale bubbel tot 5 vaste contacten per gezin.

"De nadruk wordt gelegd op de familiale bubbel, namelijk 5 vaste personen. Dat is onze garantie om niet verder te moeten gaan naar strengere maatregelen, en om de maand september er een beetje normaal te kunnen laten uitzien", luidde het.

De epidemioloog beaamde dat de verscherpte regels op het vlak van sociale contacten moeilijk controleerbaar en afdwingbaar zijn, maar dat baart hem niet al te veel zorgen.

"We weten uit een aantal bevragingen dat de burger zelf vraagt om kordate maatregelen omdat hij die lockdown niet wil. Men is bereid om de komende weken iets strenger te zijn voor zichzelf", aldus Van Damme.

"Als iedereen zich hieraan houdt, gaan we het virus op vier weken tijd weer onder controle krijgen". En van zodra het aantal nieuwe besmettingen naar beneden gaat, kunnen ook de scholen op 1 september zoals gepland openen, toonde de epidemioloog zich hoopvol.

 

VRW • Belga

Schrijf u gratis in

Om toegang te krijgen tot nationale en internationale medische informatie op al uw schermen.

Om veiligheidsredenen is uw browser niet compatibel met onze site

We raden u aan een van de volgende browsers te gebruiken: