Nieuws  >  COVID-19: Nederland heeft negatief reisadvies voor provincie Antwerpen afgekondigd

COVID-19: Nederland heeft negatief reisadvies voor provincie Antwerpen afgekondigd

BRUSSEL 28/07 - De Nederlandse regering heeft dinsdagavond een negatief reisadvies voor de Belgische provincie afgekondigd, zo blijkt uit de website van het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken. Concreet is de code van geel naar oranje aangescherpt.

"In de provincie Antwerpen ligt het gemiddeld aantal coronabesmettingen veel hoger dan in de rest van het land (België) en om deze reden neemt de lokale overheid extra maatregelen", zo staat te lezen.

"Voor de provincie Antwerpen geldt vanwege deze opleving van het coronavirus kleurcode oranje in het reisadvies", aldus het ministerie. "Reis alleen als het echt noodzakelijk is naar de provincie Antwerpen inclusief de stad Antwerpen. Dus niet voor toerisme. U kunt wel door de provincie naar uw bestemming reizen als deze buiten het 'oranje' gebied ligt, maar stop niet om te rusten of te tanken", krijgen de Nederlanders te horen.

Volgens het RTL Nieuws betekent code oranje ook dat Nederlanders, die in Antwerpen zijn, de raad om na thuiskomst 14 dagen in quarantaine te gaan. Nederlanders die door de stad of regio heenreizen en niet uitstappen of stoppen, hoeven dat niet.

Een groot deel van de Europese landen staat bij de Nederlandse overheid momenteel op 'geel'. Dit betekent dat reizigers wegens het coronavirus moeten oppassen voor extra risico's, maar dat ze prima naar die plek kunnen reizen.

De laatste tijd krijgen meer Europese plaatsen van Den Haag weer een oranje advies wegens regionale uitbraken van het virus. Maandag kwam er al een negatief reisadvies voor de Catalaanse stad Barcelona en haar randgemeenten. Ook Kroatië kreeg eerder zo'n aangescherpt advies. Dat betekent dat vakanties naar zo'n land of regio worden afgeraden. Mensen die toch naar een oranje regio reizen, zijn vaak niet verzekerd.

LVK • Belga

Schrijf u gratis in

Om toegang te krijgen tot nationale en internationale medische informatie op al uw schermen.

Om veiligheidsredenen is uw browser niet compatibel met onze site

We raden u aan een van de volgende browsers te gebruiken: