Nieuws  >  Zomerse beschouwingen, tussen bloopers en fundamentele vragen (opinie)

Zomerse beschouwingen, tussen bloopers en fundamentele vragen (opinie)

Opinie

BRUSSEL 09/08 - De eerste gevallen van Covid-19 in België waren mensen die terugkwamen van een vakantie in Italië. Vanuit de Alpen op een boogscheut van Italië stel ik me vragen over ons vermogen om zomaar de flagrantste schendingen van en beledigingen aan de rechtsstaat te aanvaarden. En er zelfs om te vragen.

80% van de respondenten bij onze recente peiling vond dat de federale regering hardere maatregelen moet nemen om de verspreiding van het sars-CoV-2 tegen te gaan. Enkele dagen later nam de chaos nog toe en werd aangekondigd dat de "bubbel" moest worden verkleind van vijftien contacten per persoon tot vijf per gezin.

Rond die tijd ook schoof de federale regering de hete aardappel door naar de plaatselijke overheden. "Faites vos jeux, rien ne va plus." Gevolg: een surrealistische wanorde met zeer tegenstrijdige besluiten wat het dragen van een mondkapje betreft. Een gemeente aan de kust besliste dat iedereen op de dijk een masker moet dragen … behalve om te lopen of te sporten. Elders hebben de gemeenten beslist dat op het hele grondgebied een masker moet worden gedragen, maar enkele dagen veranderden ze het geweer weer van schouder. De burgers stellen zich vragen, begrijpen het niet meer en toch juichen ze het "verantwoordelijkheidsgevoel" van hun burgemeester over het algemeen toe.

Wilt u de rest van dit artikel lezen?

Registreer gratis om toegang te krijgen tot de volledige inhoud van MediQuality op al uw schermen

MediQuality biedt haar leden de mogelijkheid hun mening te uiten over actuele en/of medische kwesties. Deze opinies weerspiegelen de persoonlijke mening van hun auteur en vallen onder diens verantwoordelijkheid.

Schrijf u gratis in

Om toegang te krijgen tot nationale en internationale medische informatie op al uw schermen.

Om veiligheidsredenen is uw browser niet compatibel met onze site

We raden u aan een van de volgende browsers te gebruiken: