Nieuws  >  Een steekpartij in de psychiatrie (opinie Dr. Otte)

Een steekpartij in de psychiatrie (opinie Dr. Otte)

Opinie

BRUSSEL 18/08 - Vijftig jaar geleden werd de psychiatrie een eerste messteek in de rug toegediend; de tweede en meest dodelijke volgde kort daarop in 1973.

Steek 1: De lijst van President Bush

De eerste was een actie van de "geniale" president Bush die, vooral om de anti-Vietnamoorlog contestanten een loer te draaien, niet enkel opioïden en psychostimulantia aan banden probeerde te leggen (heroïne, morfine en stimulantia zoals coke, speed etc.) maar "en passant" ook stoffen die in de cultuur van de protesterende studenten en "rebelse" vredelievende hippies in gebruik waren, namelijk psychedelica (LSD, MDMA en vooral ketamine en psilocibine, DMT, Ibogaine etc.) als deel van hun hippie cultuur en anti-establishment attitudes. Deze werden toegevoegd op de lijst van verboden producten ondanks het feit dat toen reeds een groot aantal rapporten gewag maakten van hun potentieel therapeutisch nut in tal van zware neuropsychiatrische aandoeningen zoals o.a. cluster headache, OCD, existentiële depressies, diffuse angststoornissen, addictie etc.. Het zal evenwel de achtbare president en zijn adviseurs worst gewezen zijn. Welke politieker ligt nu echt wakker van de psychiatrie?

Wilt u de rest van dit artikel lezen?

Registreer gratis om toegang te krijgen tot de volledige inhoud van MediQuality op al uw schermen

MediQuality biedt haar leden de mogelijkheid hun mening te uiten over actuele en/of medische kwesties. Deze opinies weerspiegelen de persoonlijke mening van hun auteur en vallen onder diens verantwoordelijkheid.

Schrijf u gratis in

Om toegang te krijgen tot nationale en internationale medische informatie op al uw schermen.

Om veiligheidsredenen is uw browser niet compatibel met onze site

We raden u aan een van de volgende browsers te gebruiken: