Nieuws  >  COVID-19: Berouw komt na de zonde ... #experts (opinie Dr. Luc Colemont)

COVID-19: Berouw komt na de zonde ... #experts (opinie Dr. Luc Colemont)

Opinie

BRUSSEL 19/08 - Onlangs zei een Italiaans expert in verband met de coronacrisis: “Hadden we de laatste maanden maar iets meer : ‘ik weet het niet’ gezegd”. Een uitspraak die m.i. perfect samenvat wat er sedert het uitbreken van de pandemie is gebeurd. Ik veronderstel dat ondertussen bijna alle Belgen weten wat virologen, epidemiologen, microbiologen, infectiologen en andere -logen betekenen. Sommigen onder hen hebben inmiddels het heldendom bereikt. Iedereen heeft wel op één of andere manier zijn favoriet, of zijn tegenstander.

Nooit is er een virus in geslaagd om de wetenschappelijke en/of academische wereld bijna volledig in twee te splitsen. De voor- en tegenstanders rolden op bepaalde momenten bekvechtend over de vloer op de sociale media. Taferelen die we van hen nooit verwacht hadden. Het was een verschijnsel dat ons tot nu toe enkel gekend was in de politieke wereld. Want wetenschappers zijn toch serieuze mensen. Zijn zij niet de bewakers van de waarheid van de natuur? Plots werden zij het doelwit van die andere 10 miljoen wetenschappers die ons land rijk is.

Wilt u de rest van dit artikel lezen?

Registreer gratis om toegang te krijgen tot de volledige inhoud van MediQuality op al uw schermen

MediQuality biedt haar leden de mogelijkheid hun mening te uiten over actuele en/of medische kwesties. Deze opinies weerspiegelen de persoonlijke mening van hun auteur en vallen onder diens verantwoordelijkheid.

Schrijf u gratis in

Om toegang te krijgen tot nationale en internationale medische informatie op al uw schermen.

Om veiligheidsredenen is uw browser niet compatibel met onze site

We raden u aan een van de volgende browsers te gebruiken: