Nieuws  >  COVID-19 en Nationale Veiligheidsraad in aanloop naar het nieuwe schooljaar: overzicht van de genomen beslissingen

COVID-19 en Nationale Veiligheidsraad in aanloop naar het nieuwe schooljaar: overzicht van de genomen beslissingen

BRUSSEL 20/08 – De Nationale Veiligheidsraad kwam donderdag bijeen over de coronamaatregelen voor de maand september, wanneer het nieuwe schooljaar van start gaat. En hoewel grote veranderingen niet op de agenda stonden, is er nu toch sprake van enkele versoepelingen.

Sociale bubbel blijft van toepassing

De sociale bubbel van vijf mensen blijft vanaf 1 september nog voor één maand behouden. Premier Sophie Wilmès verduidelijkte wel dat men ook andere vrienden en familieleden mag ontmoeten, maar dan met respect voor de sociale afstandsregels en in een gezelschap van maximaal tien mensen.

Vanaf maandag mag winkelen opnieuw met twee

Vanaf maandag 24 augustus mogen mensen wel opnieuw per twee winkelen, ook al kunnen winkels er volgens de eerste minister nog steeds voor kiezen om strengere regels te handhaven.

Maximum aantal aanwezigen bij evenementen wordt opnieuw verhoogd

Het aantal aanwezigen in theaters, concertzalen, sporthallen en andere indooractiviteiten zal opnieuw verhoogd worden tot 200 vanaf september. Voor evenementen in openlucht wordt het maximum opgetrokken tot 400.

Begrafenisplechtigdheden

Voortaan mogen er vijftig mensen aanwezig zijn op een koffietafel na een begrafenisplechtigdheid. Op deze bijeenkomsten moeten de regels die van kracht zijn in de horeca wel gerespecteerd worden.

Aanpassing van meerdere door Belga gepubliceerde berichten.

VKB, NBA, CFI, RBR, mc • Belga, MediQuality

Schrijf u gratis in

Om toegang te krijgen tot nationale en internationale medische informatie op al uw schermen.

Om veiligheidsredenen is uw browser niet compatibel met onze site

We raden u aan een van de volgende browsers te gebruiken: