Nieuws  >  Terug naar school: ik krijg koude rillingen van het regeringsplan (viroloog Marc Wathelet)

Terug naar school: ik krijg koude rillingen van het regeringsplan (viroloog Marc Wathelet)

Opinie

BRUSSEL 24/08 - "Ik krijg koude rillingen van het regeringsplan bij de start van het nieuwe schooljaar, vooral voor de kleuterscholen en de lagere scholen”, stelt viroloog Marc Wathelet in een open brief, die hij onlangs naar de regering heeft gestuurd. “Iedereen in de klas, ongeacht de gezondheidssituatie, kinderen hoeven geen mondkapje te dragen, en volle klassen, waardoor in veel scholen niet voldoende afstand kan worden gehouden.”

"Als je de leerlingen in die omstandigheden terug naar school laat gaan, krijg je gegarandeerd een tweede golf, die opnieuw zware druk zal uitoefenen op de zorgverstrekkers, de ziekenhuizen, de economie en dus op de hele bevolking", stelt Marc Wathelet.

Waarom kiest de regering voor een dergelijk plan?

"Uit de publieke verklaringen blijkt dat de regering en andere officiële instanties niet erkennen of niet willen erkennen dat ze zeer grove fouten hebben gemaakt tijdens de eerste golf, en dat ze daar niet de nodige lessen uit willen trekken. We zijn dan ook gedoemd om dezelfde fouten te begaan, zoals blijkt uit het plan voor de terugkeer naar school.

Wilt u de rest van dit artikel lezen?

Registreer gratis om toegang te krijgen tot de volledige inhoud van MediQuality op al uw schermen

MediQuality biedt haar leden de mogelijkheid hun mening te uiten over actuele en/of medische kwesties. Deze opinies weerspiegelen de persoonlijke mening van hun auteur en vallen onder diens verantwoordelijkheid.

Schrijf u gratis in

Om toegang te krijgen tot nationale en internationale medische informatie op al uw schermen.

Om veiligheidsredenen is uw browser niet compatibel met onze site

We raden u aan een van de volgende browsers te gebruiken: