Nieuws  >  Pertinente vragen over het dragen van een mondmasker (opinie)

Pertinente vragen over het dragen van een mondmasker (opinie)

Opinie

PARIJS 02/09 - "Enkele vragen over het dragen van een mondmasker waarop ik zo snel mogelijk een antwoord zou willen krijgen van specialisten. Want als je een mondmasker draagt, zou het goed zijn als je een beter idee hebt van de beschermende werking van zo'n masker in plaats van elke dag je hersenen te pijnigen om te weten of de PCR-cijfers alarmerend dan wel geruststellend zijn", zegt de specialiste.

Mijn vragen vloeien voort uit eigen observaties, observaties die echter iedereen in het gewone lichaam kan doen, en dat betreft zowel de chirurgische maskers als de stoffen maskers.

Een kort overzicht van wat we in het dagelijkse leven zien

De mensen zetten een mondmasker op om een zone te betreden waar ze een masker moeten dragen, maar verwijderen het weer zodra ze buitenkomen. Daarna houden ze het masker in hun handen zonder te kijken welke kant ze aanraken, steken ze het in hun handtas of laten ze het aan hun nek hangen. In de volgende winkel of de volgende straat doen ze datzelfde masker natuurlijk weer aan. Ik kan me best voorstellen wat er met het masker gebeurt als ze weer thuiskomen: ze leggen het op de tafel of hangen het op. Het zou me verwonderen mochten ze een stoffen masker elke dag wassen. En de volgende keer gebruiken ze het mondmasker opnieuw.

Wilt u de rest van dit artikel lezen?

Registreer gratis om toegang te krijgen tot de volledige inhoud van MediQuality op al uw schermen

MediQuality biedt haar leden de mogelijkheid hun mening te uiten over actuele en/of medische kwesties. Deze opinies weerspiegelen de persoonlijke mening van hun auteur en vallen onder diens verantwoordelijkheid.

Schrijf u gratis in

Om toegang te krijgen tot nationale en internationale medische informatie op al uw schermen.

Om veiligheidsredenen is uw browser niet compatibel met onze site

We raden u aan een van de volgende browsers te gebruiken: