Nieuws  >  Testing 1-2-3 Testing (opinie dr. Van Renterghem)

Testing 1-2-3 Testing (opinie dr. Van Renterghem)

Opinie

GENT 26/08 - Willen of niet, de mens is een sociaal wezen. Dat is niet gewoon een culturele of filosofische bedenking maar een demonstreerbaar biologisch gegeven. Vroeg of laat moet het autonoom sociaal systeem van werken, reizen, samenkomen, rouwen, geboortebezoek, bezoek aan senioren, concerten, theater, filmzalen, café-bezoek en contacten met vreemden in zijn volle glorie hersteld worden, zelfs met een coronavirus “on the loose”.

Het ideale scenario zou natuurlijk een 100% werkend vaccin en de uitroeiing van het virus zijn of een fantastisch efficiënte therapie die ook de kwetsbaren op kwalitatieve manier in leven houdt. De track-record van de menselijke soort om een dergelijk resultaat te bereiken is bedroevend. Het is niet alleen een technologische uitdaging maar vooral ook een maatschappelijke uitdaging. Belangrijke en goed gekende infecties zoals HIV, TBC, malaria en zelfs de griep zijn nog steeds niet overwonnen, integendeel, en de terugkeer van de mazelen leert ons hoe moeilijk het is om een maatschappij volledig in een keurslijf van vaccinaties te duwen.

Wilt u de rest van dit artikel lezen?

Registreer gratis om toegang te krijgen tot de volledige inhoud van MediQuality op al uw schermen

MediQuality biedt haar leden de mogelijkheid hun mening te uiten over actuele en/of medische kwesties. Deze opinies weerspiegelen de persoonlijke mening van hun auteur en vallen onder diens verantwoordelijkheid.

Schrijf u gratis in

Om toegang te krijgen tot nationale en internationale medische informatie op al uw schermen.

Om veiligheidsredenen is uw browser niet compatibel met onze site

We raden u aan een van de volgende browsers te gebruiken: