Nieuws  >  Mondmaskerplicht voor jongeren: wat experten ervan vinden

Mondmaskerplicht voor jongeren: wat experten ervan vinden

Opinie

BRUSSEL 26/08 - Het aantal besmettingen in België blijft dalen, maar experten verwachten dat als de scholen weer opengaan onder “code geel”, we nog altijd 400 nieuwe gevallen per dag zullen tellen. Ook in het nieuwe schooljaar zal een schooldag gepaard gaan met heel wat regels en verplichtingen. Deze worden onder andere in goede banen geleid via de Belgian Pediatric Covid-19 Task Force.

Code geel voor alle scholen

Voorlopig is de kleurcode voor scholen geel. Alle leerlingen kunnen voltijds naar school, 5 dagen op 5. Mondmaskers zijn wel verplicht in de klas voor kinderen vanaf 12 jaar. Vanaf de tweede week ziet de situatie er mogelijk al anders uit, dan kunnen scholen naar code oranje overschakelen. In de middelbare scholen worden de klassen dan gehalveerd. De helft van de klas gaat de ene week naar school en volgt de volgende week afstandsonderwijs, en omgekeerd.

Wilt u de rest van dit artikel lezen?

Registreer gratis om toegang te krijgen tot de volledige inhoud van MediQuality op al uw schermen

MediQuality biedt haar leden de mogelijkheid hun mening te uiten over actuele en/of medische kwesties. Deze opinies weerspiegelen de persoonlijke mening van hun auteur en vallen onder diens verantwoordelijkheid.

Schrijf u gratis in

Om toegang te krijgen tot nationale en internationale medische informatie op al uw schermen.

Om veiligheidsredenen is uw browser niet compatibel met onze site

We raden u aan een van de volgende browsers te gebruiken: