Nieuws  >  "Een op de zes risicopatiënten gelooft niet in werking griepvaccin" (Mensura)

"Een op de zes risicopatiënten gelooft niet in werking griepvaccin" (Mensura)

BRUSSEL 27/08 - Net nu de verschillende overheden van ons land hameren op het belang van een vaccin tegen de seizoensgriep, blijkt uit een rondvraag van Mensura, dat werkt rond preventie en bescherming op het werk, dat een op de zes risicopatiënten niet in de werking van zo'n vaccin gelooft. Mensura roept werkgevers daarom op om extra in te zetten op sensibilisering en vaccinatie bij de risicogroepen.

Woensdag stuurden de verschillende ministers van Volksgezondheid die België rijk is een gezamenlijk persbericht de wereld in, waarin ze hamerden op het belang van een vaccin tegen de griep. Wegens het risico dat het griepseizoen dit jaar samenvalt met een nieuwe COVID-19-piek, is het volgens hen belangrijk om met name de risicogroepen zo breed mogelijk te kunnen vaccineren.

Uit een rondvraag van Mensura bij 1.045 werkende Belgen, afgenomen in juni, blijkt nu dat een op de zes risicopatiënten niet in de werking van een vaccin gelooft. Onder anderen 65-plussers, zwangere vrouwen en mensen met een onderliggende chronische aandoening vallen in die categorie. Ook wie onder hetzelfde dak woont als een risicopersoon komt dit najaar prioritair in aanmerking voor vaccinatie. Als deze groep wordt meegeteld, geeft zelfs 31% aan niet te geloven in de werking van een griepvaccin.

Mensura zegt zich zorgen te maken over de resultaten van zijn bevraging. "Mensen uit risicogroepen hebben prioritair toegang tot het griepvaccin dit jaar. We roepen organisaties dan ook op om deze werknemers extra te sensibiliseren en hen aan te moedigen zich te laten vaccineren, via het werk of eerstelijnszorg", zegt algemeen directeur Gretel Schrijvers.

GEJ • Belga

Schrijf u gratis in

Om toegang te krijgen tot nationale en internationale medische informatie op al uw schermen.

Om veiligheidsredenen is uw browser niet compatibel met onze site

We raden u aan een van de volgende browsers te gebruiken: