Nieuws  >  COVID-19: Sterftecijfers weer op niveau van voor de hittegolf

COVID-19: Sterftecijfers weer op niveau van voor de hittegolf

BRUSSEL 28/08 - Er zijn de voorbije week 477 nieuwe gevallen van coronabesmetting genoteerd op nationaal niveau, dat is een daling met 7 procent. Dat is vrijdag gezegd op het persmoment Covid-19 van Sciensano en het Crisiscentrum.

Er zijn dalingen in de provincies Antwerpen (-16 pct) en Luik (-40 pct), maar er zijn toenames van nieuwe besmettingen in Brussel-Hoofdstedelijk Gewest (+8 pct) en voorts ook in de provincies Henegouwen, Waals-Brabant, Vlaams-Brabant en Limburg. Inzake sterftecijfers zitten we weer op het niveau van voor de hittegolf, zo werd ook nog aangestipt.

Bij de ziekenhuisopnames zijn er 19 nieuwe opnames genoteerd in de voorbije week tegenover 28 twee weken geleden, dat is een daling met 33 pct. Vooral in Henegouwen en Vlaams-Brbaant is de tendens nog altijd stijgend.

Inzake overlijdens waren er vorige week zes sterfgevallen per dag tegenover tien per dag voordien. "Dat betekent dat we terug op het niveau van voor de hittegolf zitten", zei dr. Steven Van Gucht, viroloog bij het gezondheidsinstituut Sciensano.

PLE • Belga

Schrijf u gratis in

Om toegang te krijgen tot nationale en internationale medische informatie op al uw schermen.

Om veiligheidsredenen is uw browser niet compatibel met onze site

We raden u aan een van de volgende browsers te gebruiken: