Nieuws  >  Willen we echt dit systeem van vrijstelling? (Opinie)

Willen we echt dit systeem van vrijstelling? (Opinie)

Opinie

BRUSSEL 03/09 - Vijfenveertig procent van jullie is voorstander van een verplicht Covid-19-vaccin voor de prioritaire groepen. Dat bleek uit onze laatste bevraging, waaraan 353 respondenten hebben deelgenomen. Maar 51% is tegenstander van een dergelijke verplichting. Meerdere confraters gaven ons hun argumenten mee.

Terwijl bepaalde vaccinaties de facto verplicht zijn voor het zorgpersoneel, zoals de vaccinatie tegen hepatitis en tetanus, alsook een screening naar tuberculose, worden de meeste andere vaccinaties slechts aanbevolen. Ondanks de aanbevelingen van de Wereldgezondheidsorganisatie en die van de nationale overheden, blijft in het geval van de seizoensgriep de vaccinatiegraad bij de zorgverstrekkers onvoldoende. Dat is in België, maar eveneens in andere landen het geval. En dit ondanks het feit dat elk jaar de seizoensgriep enkele duizenden levens kost in ons land. Het is in deze context dat van 45% van jullie voorstander is om de verwachte Covid-19-vaccinatie verplicht te maken voor de prioritaire groepen. Volgens de aanbevelingen van de Hoge Gezondheidsraad (HGR) zijn zorgprofessionals, alle 65-plussers en patiënten ouder dan 45 jaar met comorbiditeiten.

Wilt u de rest van dit artikel lezen?

Registreer gratis om toegang te krijgen tot de volledige inhoud van MediQuality op al uw schermen

MediQuality biedt haar leden de mogelijkheid hun mening te uiten over actuele en/of medische kwesties. Deze opinies weerspiegelen de persoonlijke mening van hun auteur en vallen onder diens verantwoordelijkheid.

Schrijf u gratis in

Om toegang te krijgen tot nationale en internationale medische informatie op al uw schermen.

Om veiligheidsredenen is uw browser niet compatibel met onze site

We raden u aan een van de volgende browsers te gebruiken: