Nieuws  >  “Dokter, kan u mij een briefje schrijven dat ik geen mondmasker hoef te dragen?”

“Dokter, kan u mij een briefje schrijven dat ik geen mondmasker hoef te dragen?”

Opinie

09/09 - Op meer en meer plaatsen is het verplicht in het openbaar een mondmasker te dragen. Maar is dat ook veilig voor patiënten met een longziekte? Er verschijnen almaar vaker berichten van mensen die beweren dat ze geen mondmasker kunnen dragen wegens ademhalingsproblemen. Die patiënten beginnen nu aan hun arts medische attesten te vragen om geen mondmasker te hoeven te dragen om gezondheidsredenen. Interview met een expert.

Medscape heeft een gesprek gehad met de hoofdarts van de American Lung Association, dr. Albert Rizzo.

Zijn er inderdaad volwassenen met een longziekte die geen masker zouden mogen dragen?

Dr. Albert Rizzo: "De reden waarom sommige mensen problemen hebben met een masker, is dat ze niet het juiste masker hebben geprobeerd. Ze hebben misschien een masker gebruikt dat te hard spant of dat van verkeerd materiaal is gemaakt. Soms hebben mensen met een longziekte gewoon niet graag dat er iets over hun gezicht zit. Veel van die patiënten voelen zich beter als ze lucht over hun gezicht voelen stromen. Zelfs midden in de winter zetten ze een ventilator aan omdat ze zich dan comfortabeler voelen."

Wilt u de rest van dit artikel lezen?

Registreer gratis om toegang te krijgen tot de volledige inhoud van MediQuality op al uw schermen

MediQuality biedt haar leden de mogelijkheid hun mening te uiten over actuele en/of medische kwesties. Deze opinies weerspiegelen de persoonlijke mening van hun auteur en vallen onder diens verantwoordelijkheid.

Schrijf u gratis in

Om toegang te krijgen tot nationale en internationale medische informatie op al uw schermen.

Om veiligheidsredenen is uw browser niet compatibel met onze site

We raden u aan een van de volgende browsers te gebruiken: